Sari humma asisi nerede yaptirilir

Uluslararası aşı sertifikası düzenleme yetkisi yalnızca Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü seyahat sağlığı merkezlerinin yetkisinde olduğu için “sarıhumma” aşısı sadece Genel Müdürlüğün yetkili seyahat sağlığı merkezlerinde yapılır.

Sarı humma aşısı ücretli mi?

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı olan Seyahat Sağlığı Merkezlerinde aşı yaptırmak isteyenler başvurularını yaptığında burada ücretsiz olarak sarıhumma aşısı yaptırabilirler. Ayrıca koruyucu ilaçlar da verilmektedir.

Sarı humma aşısı ne zaman yapılmalı?

Risk altındaki insanlar için, her 10 yılda bir rapel dozu önerilir. Sarıhumma aşısı diğer çoğu aşı ile aynı zamanda uygulanabilir. Kimlere sarıhumma aşısı yapılmalı? koşulu olarak aşılı olmanın gerektiği bir ülkeye seyahat eden 9 aylıktan 59 yaşına kadar olan kişiler.

Afrika’ya giderken hangi aşılar yapılır?

Genellikle Afrika, Güney Amerika ve Asya'daki bazı ülkeleri kapsayan seyahat aşıları arasında zorunlu tutulanlar difteri, hepatit A, tetanoz ve çocuk felci olarak bilinen poliomyelit. Yola çıkmadan önce aşı yaptırmayı ihmal etmeyin, tatilinizin tadı kaçmasın.

Yurtdışı aşıları nerede yapılır?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı Seyahat Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak aşılar yapılmakta ve koruyucu ilaçlar verilmektedir. Seyahat Sağlığı Merkezlerine sitemizdeki merkezlerin adreslerinden randevu alınarak başvuru yapılabilir.

Sarı humma aşısı kimlere yapilmaz?

Kimlere bu aşı yapılmamalı? Yumurta, tavuk proteinleri veya jelatin dâhil olmak üzere aşının herhangi bir bileşenine karşı ciddi (hayatı tehdit eden) alerjisi olanlar ile önceki sarıhumma aşı dozuna şiddetli bir alerjik reaksiyon gösteren kişilere sarıhumma aşısı yapılmamalıdır.

Sarı humma Türkiye’de var mı?

Sarıhumma sivrisineği olarak bilinen ve Zika virüsünün ana taşıyıcısı olan Aedes aegypti türü ise ülkemizde ilk olarak 2015 yılında tespit edildi (Akıner ve ark. 2016). Türün Doğu Karadeniz bölgesinde Artvin, Rize ve Trabzon illerinde yayılım gösterdiği gözlemlendi.

Sarı humma ve menenjit aşısı aynı gün yapılır mı?

5) Sarı humma aşısı ile birlikte hepatit, menenjit veya tetanoz gibi aşıları birlikte uygulatabilir miyiz? Bu aşıların en az 2 cm uzaklıktaki ayrı bölgelere aynı anda uygulanmasının bir sakıncası yoktur.